Monday, July 16, 2012

Mäesuurused lained Nasval

Ilusat suveilma otsides sattusin eile Saaremaale ning prognooside põhjal viskasin ka oma laua ja mõne purje autosse. Mingit ulmelist tuult justkui ei lubanud. Aga ennäe- ei tasu siin ilmateadet uskuda ja kui ruumi on, siis tuleb ikka kõik see tuhat purje ja lauda ja masti ja poomi ja muud tributräbu endaga kaasa vedada (vot see on hetk kus ma kadestan lohetajaid).

Puud loogus ja prognoos näitamas lõputut suurt tuult läksimegi siis täna kella 6 ajal Nasvale. Esimese hooga mina autost välja minna ei julgenudki, sest auto ust lihtsalt polnud võimalik avada- tuul rebis käest ära. Aga pea oli mõtetest pungil ja vaja oli kuidagi ta tühjaks saada ning parim mõte tundus olevat ikkagi olemasoleva varustusega merre minna. 

Mõeldud tehtud või õigemini eks peas käis ikka ennem tuhat mõtet, miks ma ikkagi ei peaks saama hetkel merele minna. Tuul liiga tugev, väike laud jäi Topule, väike puri jäi Topule, külmavõitu, kalipsot ei saagi sisetingimustes selga panna, juuksed lähevad märjaks, äkki ikkagi võõras kohas pole väga turvaline jne jne jne. Läksin ikkagi. AP ka nii kena ja aitas purje kokku panna ning. ( see lause nüüd oli nagu saarlased räägivad rõhutades sõna "kena" ja pannes lause lõppu "ning"). 

Whooohooo. Küll oli ikka mässamist. Esimese hooga ei saanud aru kas tuult on (seal sadama all oli kuidagi vaikne), siis oli teda ülemõistuse palju ja pidi purjest koguaeg tuult välja laskma, siis tahtis suur laud mind ära lennutada ( nagu lendava vaibaga), siis olin õhus kuna sõitsin eriti suurte lainete otsas, siis tulin trapetsist lahti, ja nii vaheldumisi ning koguaeg. Tõeline seiklus. Ja tuleproov. Kolm korda hakkasin kaldale minema, et lõpetada, aga ikkkka tuli üks ots veel teha. Nii ma siis seal sõitsin oma tunnikese ja pärast seda oli jubehea olla. Kui välja arvata üks sinikas sääreluul. Aga no seda ikka juhtub. Ja puri läks ka katki. No seda ka ikka juhtub, kuigi ma absoluutselt ei oma aimugi kus ja kuidas see täna juhtus. Alles kaldal märkasin. 

Novot. Selline kena päev ning pea sai ka tühjaks.  Taustal tuulikuga üks klõps kah. 




Mann 

No comments:

Post a Comment