Friday, July 23, 2010

Uksega merd kündmas. Epu Varbla Surfipunktis.




Mõtlesin mina ammu, et peaks minema Epu surfipesa üle vaatama ja surfiteemalist tarkust juurde saama. Mõeldud, veel mõeldud, tehtud. Lapsed ära vastutavale hoiule antud, varustus katusele ja Regio kaardiatlas kaasa.
Tee Varblasse oli käänuline ja kruusane, aga kõige otsem. Õigest kohast andis märku Surfhunt logodega kastiauto – äge, Epp on sellise surfimobiili hankinud, mõtlesin mina.

Esialgu oli plaanis “low wind freestyle” tund, aga see ebaõnnestus, sest tuulejumal andis meile tuult 6 m/s kanti. Uueks eesmärgiks oli harjutada veestarte ja vähese tuulega glisseerimist. Esimesed tarkused sain juba rannas - tuli välja, et purje olen riganud ukseks ja poomi vales mõõdus pannud. Purje peale on trükitähtedega kirjutatud, et kui poom on x kõrguses, siis poomi pikkus peab y olema… Ei ole minul aega olnud lugeda mis seal kirjas on…

Veestardid ühe jalaga laual ja tuult oodates tulid peaaegu hästi välja, paudid ka. Väikse tuulega glisseerimise tarkust sai ka kuhjaga juurde – merd kündes on tõenäosus glisseerida oluliselt väiksem kui masti eespool ja tasakaalu esimesel jalal hoides. Glisseerimiseks seekord veel ei läinud, aga tehniline pool sai kindlasti paremaks.

Epu surfipesa on super – moodne arhitektuur, privaatne liivarand mõne tosina sammu kaugusel, sangadega lambad muru niitmas, ja puuduv elekter! Kellele seda elektrit veel vaja on, kui ööd on nii valged!

2 comments:

  1. Ma loodan ka suve jooksul ikka epu pesasse ka jõuda! nii ilus koht tundub. Hasta la vista!

    ReplyDelete
  2. huvitav, miks ma enda nimel kommenteerida ei saa:)? Kirke

    ReplyDelete